ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ-ΣΕΛΗΝΙΩΝ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Επέλεξα να συντάξω αυτή την επιστολή διότι ήθελα να έχουμε μια πρώτη επικοινωνία, αφού μετά την πρόσφατη ψήφιση της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης του γνωστού σε όλους μας πλέον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, όλο το νησί μας θα αποτελεί στο μέλλον μια ενιαία αυτοδιοικητική οντότητα.

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είμαι ένας εκ των υποψηφίων δημάρχων που θα ζητήσω την εμπιστοσύνη σας προκειμένου, μαζί με τους συνεργάτες μου, να αναλάβουμε τη μεγίστη ευθύνη της επίλυσης των προβλημάτων του νησιού μας.

Προσπάθεια εξαιρετικά δύσκολη η οποία γίνεται ακόμα δυσκολότερη αν αναλογιστούμε την αρνητική οικονομική συγκυρία που υπάρχει τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι με τη δική σας θέληση και βοήθεια, και τις δικές μας πρωτοβουλίες θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε ό,τι καλό έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, και φυσικά να τροποποιήσουμε ή να τα συμπληρώσουμε προς το καλύτερο.

Γνωρίζουμε ότι οι μεγάλες προκλήσεις για την ευρύτερη περιοχή των Αμπελακίων και των Σεληνίων είναι μπροστά, και έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί όπως η αποχέτευση, το κλειστό γυμναστήριο, η βιβλιοθήκη και άλλα, θα τύχουν της άμεσης προτεραιότητάς μας.

Παράλληλα δεσμευόμαστε ότι μέσα από την αναδιάταξη των ενιαίων πλέον δημοτικών διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών, οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Αμπελακίων θα εξακολουθούν να απολαμβάνουν τις άμεσες αποτελεσματικές υπηρεσίες που απαιτούνται για την εξυπηρέτησή τους.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η προστασία και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου - ιδιαίτερα αυτού της ιστορικής ναυμαχίας - η διατήρηση του φυσικού κάλλους αλλά και η πολύ σημαντική πολιτιστική κληρονομιά της τοπικής κοινωνίας, είναι για μένα και τους συνεργάτες μου οι τρεις βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηρίξουμε την αναπτυξιακή μας προσπάθεια, δηλαδή το γύρισμα της σελίδας στο νησί μας γενικότερα αλλά και στα Σελήνια και στο Αμπελάκι ειδικότερα.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ιδιαιτέρως ότι ο συνδυασμός μας «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ», είναι ο συνδυασμός που «βλέπει» στο μέλλον και οραματίζεται τη Σαλαμίνα των επόμενων γενεών.

Γι’ αυτό είμαστε ο συνδυασμός χωρίς κομματικούς εναγκαλισμούς και τοπικιστικές αναχρονιστικές ιδεοληψίες, γιατί πιστεύουμε ότι μας ενώνουν πολλά περισσότερα από εκείνα και εκείνους που ενδεχομένως κομματικά ή τοπικιστικά, εξακολουθούν να μας χωρίζουν ως κοινωνία.

Σ’ αυτή τη νέα μεγάλη κοινή πορεία και προσπάθεια που δημιουργούν οι δύσκολες οικονομικοπολιτικές συγκυρίες η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» ζητά τη δική σας ενεργή στήριξη και συμπόρευση.

Σας ζητά να δώσουμε τα χέρια και ενωμένοι να πάμε το νησί μας μπροστά.

Γιάννης Τσαβαρής

Υποψήφιος Δήμαρχος Νήσου Σαλαμίνας