Τσιγαράδικο απ' την Ουκρανία πιάστηκε στη Σαλαμίνα

Το πλοίο μετέφερε 1.990 χαρτοκιβώτια με τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών.
Oκτώ ναυτικοί, ουκρανικής υπηκοότητας, μέλη πληρώματος πλοίου σημαίας Ουκρανίας, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης από λιμενικούς στον Πειραιά κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο τσιγάρων.
Όπως έγινε γνωστό το πλοίο εντοπίστηκε νοτιοανατολικά της Σαλαμίνας και μετέφερε 1.990 χαρτοκιβώτια με τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, τα οποία, όπως υποστήριξε ο πλοίαρχος και σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε είχαν προορισμό την Αλβανία.
Συνοδεία σκάφους του λιμενικού, το πλοίο οδηγήθηκε για έλεγχο στον προβλήτα παλαιού μώλου ΔΕΗ, στο Κερατσίνι.

Μετά απο έλεγχο που έγινε στο εσωτερικό του με τη συνδρομή προσωπικού του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού «ότι η παραγγελία του φορτίου ήταν εικονική καθώς η φερόμενη ως εταιρεία παραλαβής δήλωσε άγνοια, ενώ οι περισσότερες από τις επωνυμίες των τσιγάρων του φορτίου είναι άγνωστες στην ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς να διαθέτουν άδεια πιστοποίησης κυκλοφορίας και κατασκευάζονται με αποκλειστικό σκοπό την λαθρεμπορία».
Παράλληλα κατά την επιθέωρηση του πλοίου απο στελέχη του Τμήματος Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, διαπιστώθηκε η μη συμμόρφωση του πλοίου στους διεθνείς κανονισμούς, καθώς ο πλοίαρχος έδειξε φωτοτυπίες των ναυτιλιακών εγγράφων του πλοίου και ληγμένα πιστοποιητικά. Έτσι αποφασίστηκε η κράτηση του.
Προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ το πλοίο και η ποσότητα των τσιγάρων κατασχέθηκαν.

Το Βήμα