Οι υποψήφιοι για το δημαρχιακό θώκο της Σαλαμίνας απαντούν στο πολυσυζητημένο Ερωτηματολόγιο του Προυστ.



«Αμφιλεγόμενο και πολυσυζητημένο. Με αυτά τα “ιδεώδη” χαρακτηριστικά, το Ερωτηματολόγιο του Προυστ χρησιμοποιείται εδώ και 120 περίπου χρόνια και προκαλεί αμείωτο ενδιαφέρον. Το έχουν απαντήσει πρώτος απ’ όλους ο Μαρσέλ Προυστ, συγγραφέας του περίφημου “Αναζητώντας το χαμένο χρόνο”, και έπειτα μια πολύ μακρά λίστα διανοούμενων, συγγραφέων, καλλιτεχνών, πολιτικών. Απλοποιημένο αλλά όχι απλό, το Ερωτηματολόγιο του Προυστ διαβάζεται, επικρίνεται, αρέσει, προβληματίζει, εκνευρίζει. Κυρίως, αναδεικνύει αβίαστα και αναπόδραστα το χαρακτήρα των ερωτώμενων. Και συμβάλλει σε μια πρώτη γνωριμία.»

Αυτή τη γνωριμία επιδιώκουμε  να έχετε και εσείς μέσα από αυτό το τόσο ιδιαίτερο ερωτηματολόγιο με τους  υποψήφιους για το δημαρχιακό θώκο της Σαλαμίνας, οι οποίοι σε λίγους μήνες θα σας ζητήσουν την ψήφο σας. 

Το ερωτηματολόγιο έχει σταλεί και στους πέντε υποψήφιους. Αναμένουμε να διαβάσουμε τις απαντήσεις αλλά και ποιοι από τους πέντε θα έχουν το θάρρος και τη διάθεση να απαντήσουν σ ένα τελείως διαφορετικό ερωτηματολόγιο από αυτά που συνηθίζονται στους πολιτικούς. Είναι μια καλή ευκαρία ώστε οι υποψήφιοι να "ξεφύγουν" από τη φραστική βία στην οποία αναλώνονται τον τελευταίο καιρό μέσα απο τις ανακοινώνσεις τους.