ΝΟΒΣ – Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού, 8-10 Μαΐου 2015. Ας καθαρίσουμε την Σαλαμίνα!

Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη! Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού, 8-10 Μαΐου 2015


Ας καθαρίσουμε την Σαλαμίνα! 
Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων καταλήγουν στους ωκεανούς μας, τις ακτές μας, τα δάση μας και γενικότερα το φυσικό μας περιβάλλον. Κύριες πηγές του προβλήματος είναι τα συνεχιζόμενα μη βιώσιμα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης, οι ανεπαρκείς στρατηγικές διαχείρισης των απορριμμάτων και η έλλειψη ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τους σχετικούς κινδύνους. 

Για να μειωθεί η απόρριψη σκουπιδιών στο φυσικό μας περίγυρο και να δοθεί η κατάλληλη δημόσια προβολή στο σοβαρό αυτό ζήτημα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Μείωση των Αποβλήτων (EWWR) διοργανώνεται και συντονίζεται η ετήσια Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού.Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού πέρυσι, η σημαντική αυτή πρωτοβουλία συνεχίζεται δυναμικά και το 2015, για δεύτερη χρονιά. 

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος - HELMEPA είναι και πάλι ο συντονιστής των περιβαλλοντικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Εκστρατείας «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη!» 

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας - ΝΟΒΣ στα πλαίσια αυτά και φέτος, διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό των ακτών των νοτιοανατολικών προσβάσεων του Λιμανιού της Σαλαμίνας το Σάββατο 9 Μαΐου και απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής προς όλους. Τόπος συγκέντρωσης : Εγκαταστάσεις ΝΟΒΣ  από ώρα 10:00

"Ας καθαρίσουμε λίγο από Σαλαμίνα"