Εκκίνηση του «Hellas Salamina Island MTB UCI Races – February 2016» Στην Σαλαμίνα οι 80 κορυφαίοι αθλητές της ορεινής ποδηλασίας.

Τέσσερα Σαββατοκύριακα τον Φεβρουάριο γεμάτα ποδηλατική δράση, από το Σάββατο 06/02/2016, έως και την Κυριακή 28/02/2016!!!

Μέσα σε ένα ζωογόνο πνεύμονα οξυγόνου στα Κανάκια Σαλαμίνας, σε μια πανέμορφη διαδρομή σε έδαφος χωμάτινο και μονοπάτια, ο Α.Σ «Ο Πρωτέας» «θα διοργανώσει έξι Διεθνείς αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας Κατηγορίας Elite και δύο Διασυλλογικούς αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας μικρών κατηγοριών», που θα εκταθούν χρονικά και στα τέσσερα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου.

Σημαντικές προσωπικότητες της Διεθνούς Ποδηλασίας όπως ο Γάλλος Stéphane TEMPIER, ο Σλοβάκος Michal LAMI, και ο  Αυστριακός Karl MARKT αλλά και της Ελληνικής, όπως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2012  στο ΜΤΒ Marathon και για 10 Συνεχόμενες χρονιές Πρωταθλητής Ελλάδας στο ΜΤΒ Marathon Περικλής Ηλίας, ο Πρωταθλητής Ελλάδας στο ΜΤΒ XCO για το 2015 Δημήτρης Αντωνιάδης, ο Αλέξανδρος Βροχίδης και ο Χαρούν Μολλά Αμέτ Αλί Ογλού, θα απολαύσουν διαδρομές απαράμιλλου κάλλους, που χαρακτηρίζονται από το συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Ταυτόχρονα θα προσφέρουν φανταστικό θέαμα στους λάτρεις της Ορεινής Ποδηλασίας, κερδίζοντας, ταυτόχρονα, να μυήσουν σε αυτήν και όσους ακόμη της αντιστέκονται.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων και των ενδιάμεσων ημερών, οι αθλητές και οι συνοδοί τους, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών της περιοχής και να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία της Σαλαμίνας.
Η διοργάνωση αρχίζει την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου με το Τεχνικό Συνέδριο και τους συμμετέχοντες αθλητές να παίρνουν τα νούμερά τους στο Melina Resort. Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι δύο Διασυλλογικοί Αγώνες μικρών κατηγοριών.

Χορηγοί υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι οι: Grouvas Bikes, KSports, ROTOR, LEZYNE, SALICE, , WTB, THULE, HAIBIKE, MAGURA, KMC, FI’ZI:K,  COMPRESSPORT. 

                   TO  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ