Φήμες για πλήρη αποκλεισμό του πορθμείου εν όψη πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη

Έντονες είναι οι φήμες σχετικά με την στάση που θα κρατήσει η ΠΝΟ την ημέρα της γενικής απεργίας. Οι πληροφορίες που ακούγονται είναι ότι θα αποκλείσουν τελείως τη γραμμή και ότι θα εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια εκτάκτου ανάγκης. 
Σε κάθε περίπτωση ας ελπίσουμε να υπάρξει έγκυρη ενημέρωση ώστε να μη δούμε σκηνές αντίστοιχες της προηγούμενης Τετάρτης με το λιμάνι να έχει μπλοκάρει από τα αυτοκίνητα τις μηχανές και τους πεζούς που είχαν συρρεύσει για να μεταβούν στις δουλείες τους είτε μέσω του πορθμείου είτε στο ναύσταθμο. 
Να ληφθεί επίσης υπόψη από τους υπευθύνους της ΠΝΟ ότι η γραμμή Παλούκια - Πέραμα έχει αστικό χαρακτήρα με την  επιπλέον ιδιαιτερότητα ότι ο αποκλεισμός της δεν αφήνει καμία άλλη επιλογή διέλευσης από και προς το νησί σε αυτούς που χρησιμοποιούν την γραμμή που δεν  αφορά κατοίκους που ζουν και στο νησί σε μόνιμη βάση όπως για παράδειγμα σε νησιά όπως η Σύρος ή Κέρκυρα. 
Στη Σαλαμίνα οι πολίτες πηγαινοέρχονται καθημερινά (αυτό το "καθημερινά" δίνει και χαρακτηρισμό "αστικό") για εργασία, για σπουδές και για διάφορους άλλους λόγους. Το σουρεαλιστικό της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι ότι και  στο συλλαλητήριο της Αθήνας να θέλει κάποιος από τη Σαλαμίνα να παραβρεθεί δεν μπορεί λόγω των απεργών!
Στην περίπτωση του κλεισίματος των εθνικών δρόμων η κυκλοφορία γίνεται μέσω παρακμαπτηρίων οδών το ίδιο γίνεται και στην περίπτωση των απεργιών στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου μπορεί κάποιος να κινηθεί με κάποιο άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό μέσο. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν έχουμε πλήρη αποκλεισμό
Το συμβιβαστικό μοντέλο που ίσχυσε στην προπροηγούμενη απεργία της ΠΝΟ δηλ. ανά μία ώρα δρομολόγιο είχε διπλό όφελος αφού κατά πρώτον έδινε το στίγμα της απεργίας και δεύτερον  οι πολίτες του νησιού έδειξαν και κατανόηση και υπομονή. Στην προηγούμενη απεργία είχαμε δρομολόγια ανά δύο ώρες και το αποτέλεσμα  ήταν να επικρατήσει περισσότερη ένταση καθώς υπήρξαν αρκετές δυσλειτουργίες. 
Ο πλήρης αποκλεισμός τεντώνει παραπέρα το σχοινί και είναι πιθανόν να οδηγήσει στην ενεργοποίηση των κοινωνικών αντανακλαστικών γεγονός που μόνο ως αρνητικό μπορεί χαρακτηριστεί. 
Σε κάθε περίπτωση  ας υπάρξει τουλάχιστον έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση