Περίεργες κινήσεις από τουρκικά πλοία στο Αιγαίο

Περίεργες διαθέσεις δείχνει η Τουρκία στο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες μετά και τη συμφωνία για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό.
Περίεργες διαθέσεις δείχνει η Τουρκία στο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες μετά και την συμφωνία για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό που γεννά ανησυχία για το ενδεχόμενο να τεθεί η Ελλάδα προ τετελεσμένων έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων.

Νωρίτερα το Σάββατο προκλήθηκε κινητοποίηση όταν τουρκική κορβέτα απαίτησε από ιταλικό πλοίο που έχουν ναυλώσει Ελλάδα και Κύπρος για να ποντίσει καλώδιο να σταματήσει διότι βρίσκεται σε τουρκική υφαλοκριπίδα .

Η τουρκική κορβέτα BODRUM επικοινώνησε με το ιταλικό πλοίο που εκτελούσε έρευνα για πόντιση καλωδίων σε διεθνή ύδατα και του ζήτησε να σταματήσει.

Η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ που συνοδεύει το πλοίο πλησίασε το εμπορικό πλοίο και η τουρκική κορβέτα απομακρύνθηκε.
http://www.thetoc.gr

Το περιστατικό σημειώθηκε σε σημείο το οποίο οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα και έρχεται μετά την αποκάλυψη της Καθημερινής ότι η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με την οποία δρομολογεί τη δέσμευση περιοχών στα διεθνή ύδατα του Κεντρικού Αιγαίου μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στην Εύβοια τη Σκύρο και τα Ψαρά για έρευνες υδρογονανθράκων.

Το «Τσεσμέ» πραγματοποίησε τελευταία φορά έρευνες στο Αιγαίο στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, συνοδευόμενο μάλιστα από δύο τουρκικά πολεμικά πλοία.