Έρευνα Σοκ!!! Εθισμένοι στην ουσία Διμενυδρινάτη οι περισσότεροι κάτοικοι της Σαλαμίνας!

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο νησί μας και τα οποία δείχνουν  το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού να είναι εθισμένο στην ουσία Διμενυδρινάτη (Dimenhydrinate). Το ανησυχητικό της έρευνας είναι ότι ο εθισμός στη συγκεκριμένη ουσία δεν συναντάται μόνο στους ενήλικες αλλά και σε ανήλικους!!!


Οι ειδικοί τονίζουν ότι όσο περισσότερη χρήση κάνει κάποιος τόσο μεγαλύτερη δόση της ουσίας χρειάζεται ώστε να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Ο εξαρτημένος παύει να απολαμβάνει όσα τον ευχαριστούσαν κάποτε. Είναι σύνηθες οι άνθρωποι αυτοί να εγκαταλείπουν δραστηριότητες οι οποίες κάποτε ήταν σημαντικές για αυτούς. Ο χρήστης περνάει περισσότερο χρόνο στο να κάνει χρήση ή να τη σκέφτεται και δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα άλλο.

Σύμφωνα με την έρευνα η χρήση της συγκεκριμένης ουσίας από τους κάτοικους της Σαλαμίνας έχει ξεκινήσει εδώ και οκτώ χρόνια περίπου αλλά η μεγάλη έξαρση παρατηρείται τα τελευταία δύο. 

Η αιτία που προκάλεσε αυτό το θλιβερό φαινόμενο και οδηγεί όλο και περισσότερους στη χρήση-κατάχρηση και επομένως στον εθισμό στην Διμενυδρινάτη είναι η κακή κατάσταση των δρόμων του νησιού!

Οι κάτοικοι της Σαλαμίνας θέλοντας να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα της Ναυτίας που τους προκαλεί η οδήγηση στους κάκιστους-άθλιους δρόμους του νησιού άρχισαν να καταναλώνουν την ουσία Διμενυδρινάτη (Dimenhydrinate) κοινώς Δραμαμίνη.

Προς εξυπηρέτηση των πολιτών τα τελευταία χρόνια άνοιξαν αρκετά φαρμακεία νησί όμως οι φαρμακοποιοί έχουν αρχίσει να ανησυχούν από την υπερβολική χρήση και φοβούνται ότι τα αποθέματα τους δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όλο το πληθυσμό που εν όψη καλοκαιριού θα αυξηθεί δραματικά.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στο Δήμο όσο και στην Περιφέρεια και τονίζουν ότι όσο καθυστερούν την αποκατάσταση του οδικού δικτύου τόσο περισσότεροι πολίτες θα εθίζονται στην Διμενυδρινάτη με αποτέλεσμα ο εθισμός να τους προκαλεί ραγδαία αλλαγή στη συμπεριφορά τους (γίνονται ευέξαπτοι και επιθετικοί).

π.