Ψαράδες έσωσαν τον σκύλο που κινδύνευε με πνιγμό ανοιχτά της Σαλαμίνας

Οι άνδρες που ψάρευαν ανοιχτά στον Κόλπο της Σαλαμίνας με το καΐκι «Αναστάσιος» εντόπισαν σήμερα τον σκύλο, που βλέπετε στις φωτογραφίες, ο οποίος κολυμπούσε εξαντλημένος και κινδύνευε να πνιγεί. Ο κυρ Γιάννης - ο καπετάνιος του ψαροκάικου - και οι άνδρες του αρχικά νόμιζαν ότι το πλάσμα που έβλεπαν ήταν θαλάσσια χελώνα και μόνο όταν πλησίασαν πολύ είδαν τον σκύλο που με δυσκολία κρατούσε το κεφάλι του έξω από το νερό. Αφού με κόπο έβγαλαν το ζώο από τη θάλασσα και έφτασαν στη στεριά, ενημέρωσαν
το Λιμενικό, το οποίο και κάλεσε την Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) για να το παραλάβει. Όμως το σκυλί ήταν τόσο ταλαιπωρημένο και σε κατάσταση σοκ, που έχασε τον προσανατολισμό του και έπεσε ξανά στη θάλασσα.

Για βγάλουν ξανά από το νερό το μεγαλόσωμο ζώο όσοι έσπευσαν για τη διάσωση του χρειάστηκαν πολλές ώρες και αφού τους εμπιστεύθηκε κατάφεραν τελικά να το ανασύρουν και πάλι από τη θάλασσα και να το μεταφέρουν σε κτηνιατρείο του νησιού.
Το πως βρέθηκε το σκυλί στη θάλασσα και μάλιστα τόσο μακριά από την ακτή παραμένει άγνωστο. Σύμφωνα με την Ζ.Ο.Ε.Σ. στο ζώο, που από την εξάντληση κοιμάται διαρκώς, ενώ κάνει συνέχεια και εμετό, έγιναν αιματολογικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα θα βγουν αύριο.