ΠΡΟΣΟΧΗ: Αναζητείται ΑΝΘΡΩΠΙΑ στη Σαλαμίνα!!!

Γράφει: Μαρία Σμυρνιωτάκη
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, συναντώ παντού στο Facebook, αλλά και σε διάφορα άλλα site, βάναυσες μεταχειρίσεις σε ζώα -κυρίως σε σκύλους- στη Σαλαμίνα!
Τυγχάνει να είμαι μόνιμη κάτοικος αυτού του φημισμένου νησιού και θα έπρεπε να περπατώ με καμάρι και περηφάνια, πάνω σ’ αυτόν τον ιερό τόπο!

Η αλήθεια είναι πως ντρέπομαι που είμαι κάτοικος μιας κοινωνίας διεστραμμένης και απάνθρωπης. Είμαι μέλος ενός νησιού που πρωτοπορεί γι’ άλλη μία φορά στις φόλες, στην κακοποίηση των ζώων, στην εγκατάλειψη, στην αδιαφορία, στο μίσος και στην αναισθησία.
Δεν ξέρω ειλικρινά τι μας ποτίζουν και τι μας ταΐζουν σ΄αυτό το νησί, που μας έχει κάνει τους χειρότερους δολοφόνους.
Αναζητούνται άνθρωποι!!!!
Είναι απαράδεκτο να ερχόμαστε αντιμέτωποι με σκληρές σκηνές βίας απέναντι σε ζώα! Είναι απαράδεκτο, γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε, να αγαπήσουμε, να φροντίσουμε, να ενδιαφερθούμε και να προσφέρουμε.
Αυτό που διακρίνω απ’ τις εικόνες που θα δείτε παρακάτω, είναι πως στο νησί μας το 2016, έχουν διαπραχθεί εγκλήματα εις βάρος αθώων ζώων, σε καθημερινή βάση.
Πριν λίγες ημέρες, σώθηκε ένας σκύλος από άνδρες που ψάρευαν ανοιχτά στον Κόλπο της Σαλαμίνας.
Γιατί ρε συμπολίτη έριξες το σκυλάκι στη θάλασσα;
Τι σου έκανε και θέλησες να το βασανίσεις μέχρι θανάτου;
Γιατί ρε συμπολίτη δεν αναρτούσες μία απλή αγγελία για να χαρίσεις το σκυλάκι αυτό σε κάποιον που θα το φρόντιζε και θα το αγαπούσε;
Γιατί ρε συμπολίτη δεν έχεις την υποτυπώδη παιδεία να σκεφτείς, πως μελλοντικά μπορεί το ίδιο σου το παιδί να ενεργήσει με παρόμοιο ή και με χειρότερο τρόπο;
Γιατί;
Τόσες απορίες που διαπιστώνω πως θα μείνουν αναπάντητες για πολύ καιρό! Οι νόμοι ψηφίστηκαν, μα δεν βλέπω κανέναν απάνθρωπο να τρέμει την τιμωρία του!!!
Σήμερα, η φιλοζωική ZOES Zoofiliki Salaminos, ενημερώθηκε για ένα περιστατικό ζωικού απαγχονισμού στα Σελήνια! Ο κύριος που έχει προφανώς εξοχικό στην περιοχή αυτή, θεώρησε σωστό να εγκαταλείψει τα δύο του σκυλιά δεμένα στην αυλή του (το ένα εκ των οποίων ήταν κουτάβι). Το νεαρό κουτάβι ζούσε μόνιμα δεμένο μαζί με ένα γαλλικό μπουλντόγκ, σε σπίτι που δεν κατοικείτο. Τα δύο αυτά ζωντανά, τα επισκεπτόταν κάποιος κύριος -σύμφωνα με πληροφορίες- που τα τάιζε δυο φορές την εβδομάδα!
Γιατί ρε συμπολίτη δεν βοήθησες το κουτάβι;
Γιατί ρε συμπολίτη δεν το ελευθέρωνες απ’ την καταδίκη του;
Γιατί συνωμότησες κι εσύ σ’ αυτό το απεχθές έγκλημα;
Γιατί;
Θα μου πεις, πως δεν ήσουν υποχρεωμένος και πως φοβόσουν μην βρεις τον μπελά σου κι ίσως φαινομενικά να έχεις το δίκιο σου! Ήσουν όμως υποχρεωμένος να δείξεις την ανθρωπιά σου και να ενημερώσεις νωρίτερα για το ατυχές σκηνικό. Θα μπορούσες να είχες κάνει τόσες κινήσεις, που ούτε θα σε εξέθεταν, ούτε και θα έβρισκες τον μπελά σου!
Μέσα στην ίδια εβδομάδα, ιδιοκτήτης σκυλίτσας που μόλις είχε γεννήσει, άρπαξε τα κουτάβια και τα εγκατέλειψε σε ξένη αυλή, μέσα σε μία μικροσκοπική κούτα. Ο ιδιοκτήτης αυτός, χωρίς καν να σκεφτεί αν η οικογένεια αυτή μπορούσε να αναλάβει τόσα νεογέννητα κουτάβια, τα παράτησε και έφυγε να σώσει τον εαυτό του.
Εννοείται πως δε γινόταν να περιμένει 40 ημέρες έτσι ώστε να απογαλακτιστούν τα μικρά από τη μαμά τους, γιατί αυτό σίγουρα θα του κόστιζε το γάλα της μάνας που είναι δωρεάν!!!
Άρπαξε φυσικά τα κουτάβια και τα εγκατέλειψε σε ξένο σπίτι, χωρίς σημείωμα, χωρίς ένα ίχνος του, χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για αυτά και για την οικογένεια στην οποία τα παράτησε.
Σε όσους έχουν τραυματίσει ή σκοτώσει ένα ζώο, ρωτώ: Είναι γαλήνια η ψυχή σας; Αισθάνεστε σημαντικοί που αφαιρέσατε μία ζωή και την είδατε Θεός για λίγο; Νιώθετε ήσυχη τη συνείδησή σας; Αγαπάτε περισσότερο τον εαυτό σας ή νιώθετε μεγαλύτερη περηφάνια μετά από αυτό το “επίτευγμά” σας;
Δε φταίει κανείς όμως για εσάς! Είστε δίποδα άνευ συναισθημάτων και λογικής κι αυτό είναι που σας κάνει τόσο επικίνδυνους!!

gorganews.gr