Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού, αυτοί είναι οι κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου Σαλαμίνας

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Έκτακτα μέτρα για την άνοδο της θερμοκρασίας λαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής από σήμερα Παρασκευή έως και τη Δευτέρα 20 του μηνός.
'Αμεση ενημέρωση σχετικά με τους κλιματιζόμενους χώρους που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες σε συνεργασία με τους δήμους, παρέχει 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του συνδέσμου υπό τον τίτλο «Κλιματιζόμενοι Χώροι στην Περιφέρεια Αττικής» στην ιστοσελίδα της.

Ο παραπάνω σύνδεσμος παραπέμπει στους χώρους που κλιματίζονται ανά Περιφερειακή ενότητα και κατόπιν ανά δήμο, με διαρκή ενημέρωση.

Παράλληλα υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι τα βασικά μέτρα πρόληψης σε περιόδους καύσωνα είναι:
• Η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.
• Η αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας.
• Λήψη υγρών, ελαφρά γεύματα και αποφυγή αλκοόλ.
• Η διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος με συχνά λουτρά και ελαφρά ρούχα.
• Μεγαλύτερη προσοχή στα μέτρα πρόληψης απαιτείται για τα άτομα άνω των 65, τα βρέφη και τα παιδιά, τους χρονίως νοσούντες, άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για χρόνια νοσήματα.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία και να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη, να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία, το βάδισμα ή το τρέξιμο για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο.
Επίσης, καλεί τους πολίτες να προτιμήσουν τα ελαφρά και ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου ενώ αναφέρει ότι καλό είναι η διατροφή να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με άφθονο νερό.