Κάτοικος Σαλαμίνας ο συγκυβερνήτης του Canadair 215

Κάτοικος Σαλαμίνας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο συγκυβερνήτης του πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Canadair 215 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο πραγματοποίησε στις 11.09 το πρωί της Κυριακής αναγκαστική προσγείωση. 
Οι δύο πιλότοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο για εξετάσεις στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας,  με τον συγκυβερνήτη να έχει τραυματιστεί στο χέρι, στα πλευρά και στη μέση.
 Ο κυβερνήτης επισμηναγός (Ι) είχε 825 ώρες πτήσεως στον συγκεκριμένο τύπο αεροπλάνου ενώ  ο συγκυβερνήτης σμηναγός (Ι) είχε 228 ώρες πτήσεως. 


Το αεροσκάφος, το oποίο είχε απογειωθεί από την 111 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας, συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, όπου και χρειάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση κοντά στη μονή Ζωοδόχου Πηγής, νοτιοδυτικά του σημείου όπου μαίνεται η φωτιά, στην ευρύτερη περιοχή της Στεφάνης Βοιωτίας.

Αδιευκρίνιστοι παραμένουν οι λόγοι που οδήγησαν τους χειριστές να πραγματοποιήσουν την αναγκαστική προσγείωση. Πάντως το Canadair 215, κατά την προσγείωσή του, τυλίχθηκε στις φλόγες και τελικά καταστράφηκε.

Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρει ότι συγκροτήθηκε Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια  πρόκλησης του ατυχήματος.

Το αεροσκάφος είναι από τα παλιά CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια ότι είναι πλέον «γερασμένα».