ΙΔΡΥΣΗ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΙΑΣ

Ο ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ 1.5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΛΗ ΣΕ 200 ΧΩΡΕΣ , ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΤΗΣ UNESCO ΚΑΙ ΤΗΣ UNISEFΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΕ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΑΡΙΔΑΚΗ.
-->
 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΧΑΡΤΑΣ  ΣΤΟ ΝΕΟ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ «ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΙΑΣ» ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ.


Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου  2016  η 2470  Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ είχε τη χαρά να υποδεχτεί και επίσημα στην οικογένειά της τον Ροταριανό Όμιλο Σαλαμίνας « Βασιλεύς Αίας» στο  εντυπωσιακό πολυχωρο  δεξιώσεων "Λιόγερμα" στην Ιστορική Σαλαμίνα. Στην τελετή, η οποία είχε αρκετές εκπλήξεις και ευχάριστες στιγμές, μέσα σε κλίμα ροταριανής συναδέλφωσης ο Διοικητής της 2470 ΠΔΡ Απόστολος Μαμμάτας  παρέδωσε τη Χάρτα Αναγνώρισης στον ιδρυτικό Πρόεδρο του Όμιλο Σαλαμίνα – Βασιλεύς Αίας  ροτ. Κυριάκο Μαριδάκη .  


Ο  Όμιλος ιδρύθηκε από τον Ρ.Ο. Αγ. Παρασκευής και τη β. Διοικητής Βίκυ Πεζίρη όπου και τίμησαν την εκδήλωση μαζι με τον  Πρόεδρο Ρ.Ο. Αγ Παρασκευή Ηλίας Γράτσια το Γραμματέα Λυκούργο Παπαϊωάννου και μέλη του ομίλου.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ροταριανός Διοικητής 2470 Απόστολος Μαμάτας, εξήρε τους σκοπούς του Διεθνούς Ρόταρυ, αναφερόμενος στην πλήρη εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, την ευαισθησία προς το συνάνθρωπο και την προσφορά στη σύγχρονη κοινωνία μας γενικότερα. Για την ίδρυση του Ροταριανού Ομίλου της Σαλαμίνας επεσήμανε το υψηλό επίπεδο των μελών του, εκφράζοντας τη πεποίθηση ότι η εθελοντική τους δράση και προσφορά καθώς και οι ανιδιοτελείς προθέσεις τους θα συμβάλλουν στο ιδεώδες και τις αξίες που αρμόζουν στην ιδεολογία του Ρόταρυ και συνακολούθως στα πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία της Σαλαμίνας.



Ο Ιδρυτικός Πρόεδρος Κυριάκος Μαριδάκης, με τη σειρά του ευχαρίστησε όλα τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου καταξιωμένες προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών και του επιχειρηματικού κόσμου, που πίστεψαν στο όραμα και συστρατεύτηκαν στο ιδεώδες του Ρόταρυ, επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στη Διοίκηση του Ρόταρυ και στον ίδιον προσωπικά. Χαρακτήρισε την ίδρυση του Ομίλου ως σημαντική και ιστορικής σημαντικής αξίας στιγμή, υψίστης σημασίας, καθόσον ο ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΙΑΣ απέκτησε την επίσημη υπόστασή του στο στερέωμα του Διεθνούς Ρόταρυ και εντάχθηκε στη μεγάλη οικογένεια των χιλιάδων Ροταριανών Ομίλων μαζί με μία επιβλητική, διαχρονική και παγκόσμια ιστορική φυσιογνωμία τον «ΒΑΣΙΛΕΥ ΑΙΑΝΤΑ». Με την ίδρυση ανακηρύχθηκαν επισης  τα πρώτα επίτιμα μέλη του Ομίλου για τη συνεισφορά τους στην Κοινωνία:
- Ο Πρίγκιπας του Μαυροβουνίου και Πρέσβης του Πριγκιπάτου στο Μονακό Στέφαν, που είναι και ο πρώτος στο διεθνές Ρόταρυ με βασιλικό αξίωμα- όπου τιμάται με τον τίτλο αυτόν.
 - O Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος «ΣΑΛΑΜΙΣ» κύριος Χρήστος Μαριδάκης, για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του στην προστασία, διάσωση και ανάδειξη των ιστορικών χώρων της Σαλαμίνας 
  
Τέλος  με το Διεθνές  βραβείο “Δίπλωμα Αρετής” τιμήθηκε η ο Κυριάκος Μαριδάκης ιδρυτής και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος «Σαλαμίς», για την διεθνή προβολή και ανάδειξη της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαλαμίνας αλλά και των ιστορικών χώρων της Ναυμαχίας ως παγκόσμιο μνημείο Ελευθερίας, Δημοκρατίας, Πολιτισμού σε μια πανανθρώπινη εκδήλωση «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ»τιμώντας όλους τους νεκρούς ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας και κοινωνικής τάξης με τη συμμέτοχη 47 πρεσβειών της UNESCO και της Ελληνικής κυβέρνησης, προωθώντας, προβάλλοντας και συμβάλλοντας στη διάδοση και ανάδειξη του Ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο.
Ειδικότερα, η κατάκτηση αυτού του βραβείου από το Παγκόσμιο κέντρο Ελληνισμού αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις πολύχρονες προσπάθειες του Κυριάκου Μαριδάκη που διεθνοποίησε το γεγονός της Ναυμαχίας δίνοντας ένα πανανθρώπινο και οικουμενικό μήνυμα ενότητας, ειρηνικής συναδέλφωσης όλων των λαών.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου κέντρου Ελληνισμού πληρεξούσιο υπουργό της Διεθνής ακαδημίας Δρ. Τριαντάφυλλο Καραγιάννη « Η βράβευση αυτή αποτελεί συνολική αναγνώριση για το ανιδιοτελή έργο και τις υπηρεσίες του κ. Κυριάκου Μαριδάκη στον Ελληνικό αλλά και Παγκόσμιο πολιτισμό.»
Τίμησαν με την παρουσία τους  η Α.Ε. Πρίγκιπας του Μαυροβουνίου και πρέσβης στο Πριγκιπάτο του Μονακό Στέφαν με την μνηστή του Καθηγήτρια  Δρ. Χαρούλα Δόντσιου, ο  Ροταριανός Αντιδήμαρχος παρά το Δημάρχω Σαλαμίνος Νικόλαος Αγαπίου , ο  Δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Κορρός  Πρόεδρος επιτροπής  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σαλαμίνος και  Πρόεδρος της Ένωσης απόστρατων στρατού Ξηράς , ο Πληρεξούσιος Yπουργός της Διεθνής Ακαδημίας – Καθηγητής διεθνούς δικαίου Δρ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης ,  ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κος Χρήστος Μαριδάκης Αξ/κος Π.Ν.ε.α., χαιρετισμό από τις Βρυξέλες απεύθυνε ο  Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα,    Πολιτευτής της Ν.Δ. Α’ Αθηνών Αλφριέντο Σαλτιέλ , ο Διοικητής 2470  ροταριανός Απόστολος Μαμάτας , Ό προ Διοικητής ροτ. Σπύρος Μαυρακος υπεύθυνος της επέκτασης ομίλων , η προΔιοικητης Μαριάννα Καλοειδα ,Ό εψηφισμενος Διοικητής Χρήστος Κίτσος , η υποδεδειγμενη Διοικητής Ντόρα Κέμου,Ό εκπαιδευτής της Περιφέρειας Παναγιώτης Κατρουγκαλος,Ό βοηθός Διοικητής Νίκος Κέμος του ομίλου Κηφισιά Νεα ,Ο π.βοηθός Διοικητής Δημήτρης Οικονόμου απο τον ομιλο Βουλα-Πανοραμα,o  β.Διοικητής  Φίλλιπος Σκαραμάγκας  Ρ.Ο. Πειραιά,. Ό προΠροεδρος  Ρ.Ο. Πειραιά Θοδωρής Κοκινιωτης ,Ο Γραμματέας του Πειραιά  Δημήτρης Βεντούρης , Ό Πρόεδρος του Ρ.Ο. Κόρινθος  Δρ. Λεωνίδας Μπαζιωτόπουλος,η Μαίρη Γεωργαντή  απο τον Ρ.Ο. Αθήνα-Λυκαβηττός ,η Μόσχο Μαυράκου –Γράψα  από τον Ρ.Ο. Κηφισιά-Πολιτεία ,Ο Ροταριανός βοηθός Διοικητής Δημήτρης Κούρτης από τον Ρ.Ο.Πάρνηθας ,ο Πρόεδρος κ.Κανελλίδης από τον Ρ.Ο.Νικαίας,μελη του Ρ.Ο. Αγία Παρασκευή , η σύζυγος  του Χρήστου Κίτσου  από τον όμιλο Ρ.Ο. Ψυχικού προ πρόεδρος, η σύζυγος του Διοικητή Απόστολου Μαμάτα  Ρ.Ο.Αθήνα-Γουδι πρώην βοηθός Διοικητής, η προΠροεδρος Κριστιανε Βουλφ και τα ιδρυτικά μέλη του Ρ.Ο.Σαλαμίνας Βασιλεύς Αίας.
Ακολουθώντας το πρωτόκολλο εθιμοτυπίας μιας ιδρυτικής τελετής Ροταριανού Ομίλου, ο παριστάμενοι Πρόεδροι παρέλαβαν αναμνηστικά λαβαράκια ως ενθυμήματα από τον Ιδρυτικό Πρόεδρο Κυριάκο Μαριδάκη.
Οι πρώτες ενέργειες του ομίλου μετα από λιγες ημέρες από την ίδρυση του είναι η άμεση ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου για  τις αγιες ημέρες των Χριστουγέννων και δωρεάν εμβολιασμούς από τους γιατρούς του ομίλου αποδεικνύοντας εμπράκτως την πραγματική ανιδιοτελή προσφορά προς στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο.

Το φωτορεπορτάζ  της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Χάρης Εργατίδης