Άκαρπη η συνάντηση Π. Κουρουμπλή με εκπροσώπους της ΠΝΟ - Χωρίς πλοία ώς και την Πέμπτη

Συνεχίζεται κανονικά η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτικών μετά την άκαρπη, όπως την χαρακτήρισαν, συνάντηση που είχαν λίγη ώρα νωρίτερα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Εκπρόσωποι της ΠΝΟ, αφού πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον Άγιο Διονύσιο και πορεία προς το υπουργείο, συναντήθηκαν με τον κ. Κουρουμπλή με τον οποίο συζήτησαν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες κοινωνικές ομάδες εξαιτίας της απεργίας τους.


Χωρίς πλοία ώς και την Πέμπτη, νέα παράταση στην απεργία της ΠΝΟ

Και ενώ στις 8 του μήνα έχει προγραμματιστεί, νέα 24ωρη, αυτή τη φορά, απεργία, χιλιάδες μαθητές και αγρότες βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και ημέρες στην Κρήτη και άλλα νησιά της χώρας.
-->
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λίγο μετά το τέλος της συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΠΝΟ, μίλησε για ένα κοινωνικό πρόβλημα, αυτό «με τα παιδιά που βρίσκονται στην Κρήτη και έχουν αποκλειστεί και δεν είναι δυνατό να το αγνοούμε. Επίσης, το αγροτικό ζήτημα, με το να κινδυνεύουμε να χάσουμε τις αγορές της Ευρώπης, δεν μπορεί να το αγνοεί ούτε η ΠΝΟ, ούτε η κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος δήλωσε πως ζήτησε συγκεκριμένο ραντεβού με την ΠΝΟ για το ασφαλιστικό μέσα στην εβδομάδα και με την υπουργό Εργασίας, για τα ζητήματα των συντάξεων και άλλων θεμάτων προκειμένου να βρεθούν λύσεις. «Οι διαβεβαιώσεις που πήραν από την κυβέρνηση δεν αφήνουν περιθώρια στην ΠΝΟ συνέχισης της απεργίας. Περιμένω την απόφασή τους και βάσει αυτής θα αναλάβω τις δικές μου ευθύνες και στα παιδιά και στους αγρότες», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΑΜΕ-ΜΠΕ