Την ιστορία της Σαλαμίνας γνώρισαν μαθητές και καθηγητές με το πρόγραμμα Erasmus (video)

Την ιστορία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν 58 μαθητές και καθηγητές από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία, την Πολωνία και την Τουρκία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus, πραγματοποιώντας τον διάπλου στα στενά της Σαλαμίνας σχεδόν 2.500 χρόνια μετά.
-->
Ένας διάπλους στα στενά της Σαλαμίνας έδωσε την ευκαιρία σε 58 μαθητές και καθηγητές από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία, την Πολωνία αλλά και τη γειτονική Τουρκία να γνωρίσουν την ιστορία της ναυμαχίας της Σαλαμίνας.
δείτε το video εδώ
Οι μικροί μαθητές βρέθηκαν στη χώρα μας με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + και φιλοξενήθηκαν από το 1ο Γενικό Λύκειο Περάματος.
Ο δήμος Περάματος στήριξε το πρόγραμμα και βρέθηκε κοντά στους μαθητές ενώ ο διάπλους των στενών όπου έγινε η ναυμαχία ήταν μια προσφορά της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Το πλοίο, καθ` όλη τη διάρκεια της περιήγησης, συνοδευόταν από ένα πλωτό του λιμενικού. Λίγο πριν επιστρέψει στο πορθμείο του Περάματος, μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά, στάθηκε μπροστά στο Υπουργείο Ναυτιλίας όπου «σφύριξε» συμβολικά και αποχώρησε.
Πηγή: ΕΡΤ1