Τα ναζιστικά Τάγματα Εφόδου του Χίτλερ και Τα ναζιστικά Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής Σαλαμίνας

Γράφει ο δημοσιογράφος
Τάσος Καραντής


Σαν σήμερα (8-5-1945) η Ναζιστική Γερμανία παραδίδεται. Ημέρα της Νίκης!
Παράλληλα, σαν σήμερα, στις 8 Μαΐου 1945, με τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας,  διαλύθηκαν και τα Τάγματα Εφόδου του Χίτλερ.



Τα ναζιστικά Τάγματα Εφόδου του Χίτλερ


Μια μικρή αναδρομή :«Παραστρατιωτικός μηχανισμός του Εθνικοσοσιαλιστικού (Ναζιστικού) Εργατικού Κόμματος της Γερμανίας, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία (Sturmabteilung, στα γερμανικά ή SA). Τα Τάγματα Εφόδου, ως κομματικός στρατός, διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στην κατάκτηση της εξουσίας από τον Χίτλερ (Ιούλιος 1933). Διακρίνονταν από τις χακί στολές τους, ήταν η περιφρούρηση των συγκεντρώσεων των Ναζί και η διάλυση των εκδηλώσεων των αντιπάλων κομμάτων. Χρησιμοποιήθηκαν για τον εκφοβισμό των μη Αρίων πολιτών της Γερμανίας (Εβραίων, Σλάβων, Τσιγγάνων), συνδικαλιστών και αντιφρονούντων πολιτών...".».*


Τα ναζιστικά Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής Σαλαμίνας
Δυστυχώς το έφερε η ιστορική συγκυρία τα ναζιστικά τάγματα εφόδου του, κατακτητή μας, Χίτλερ να τα αναβιώσουν, στη σημερινή Ελλάδα, Έλληνες, μέσα από την – υπόδικη – ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Κι αυτό το ιστορικό δυστύχημα το επιτρέψαμε και στο νησί μας, τη Σαλαμίνα. Διότι είναι οι λίγοι κι είμαστε οι πολλοί! Δεν το λέει ο υποφαινόμενος, το λένε οι ίδιοι, μέσα από τα λόγια του πυρηνάρχη τους στη Σαλαμίνα. Διαβάστε με προσοχή και θα καταλάβετε πως επιτίθενται σε όλους μας, όσους δεν είμαστε σαν αυτούς, τη μειοψηφία δηλ. του 12% στο νησί ( ! ) :  



«Το πραγματικό, ναζιστικό και απεχθές πρόσωπο της Χρυσής Αυγής έρχεται να θυμίσει ένα ακόμη βίντεο με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον πυρηνάρχη Σαλαμίνας, Μιχάλη Παπαδημητρίου. Ο πυρηνάχης εμφανίζεται να επιδίδεται σε ένα «πύρινο» κήρυγμα εστιάζοντας στις βασικές αρχές του Γ’ Ράιχ περί «διαφύλαξης της φυλετικής καθαρότητας» και στην αναγκαιότητα της «ευγονικής», η οποία στοίχισε τη ζωή σε 275.000 αναπήρους.

Το βίντεο, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος» της Κυριακής … Μεταξύ άλλων ο Παπαδημητρίου αναφέρει: «Συναγωνιστές και συναγωνίστριες η έμφυτη κινητήρια δύναμη των λαών η οποία τους συγκροτεί και τους κατευθύνει στον χώρο και το χρόνο ονομάζεται φυλετική ψυχή … Εθνικισμός είναι η άμεση βίωση της φυλετικής ψυχής. Άτομα στερούμενα εθνικιστικών εξάρσεων είτε είναι άτομα παθολογικά είτε φυλετικώς νόθα, είτε είναι άνθρωποι ψυχικά διαταραγμένοι, είτε βιολογικά νόθοι».

Συνεχίζει δε με αναλύσεις περί της υγείας των νέων στην οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα όπως και στην «προγενετική ιατρική και κυρίως και πάνω από όλα στην ευγονική δηλαδή στην έγκαιρη κρατική μέριμνα για γεννήσεις παιδιών υγιών και κατάλληλων να φέρουν επάνω τους τον τίτλο του πολίτη- οπλίτη έτσι ώστε να είναι πάντα έτοιμα να ακολουθήσουν τον δρόμο των προγόνων τους. Τη θυσία». Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της ευγονικής θυσιάστηκαν περίπου 275.000 ανάπηροι την περίοδο ακμής του Γ’ Ράιχ. Το 1939 η κυβέρνηση του Γ’ Ράιχ εξέδωσε διάταγμα με το οποίο υποχρέωνε όλο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να αναφέρει όλα τα νεογέννητα και τα παιδιά κάτω των τριών ετών που υπέφερα από βαριές αναπηρίες. Στη συνέχεια παρότρυναν τους γονείς να αφήσουν τα παιδιά σε παιδιατρικές κλινικές όπου τα παιδιά δολοφονούνταν.

Επίσης, ο πυρηνάρχης Σαλαμίνας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε Ρομά και μετανάστες. “Με το να προσπαθούμε να ελληνοποιήσουμε τους γύφτους ή να εκχριστιανίσουμε τους Πακιστανούς δημιουργούμε μιγάδες οι οποίοι έστω και αν πιστέψουν κάποια στιγμή ότι είναι Έλληνες πότε μα ποτέ δεν θα αποκτήσουν πραγματικό ελληνικό χαρακτήρα και ποτέ πραγματικά ελληνική συνείδηση. Ταυτόχρονα και ακόμη χειρότερα κατεβάζουμε έτσι την ποιότητα και καθαρότητα ολόκληρης της ελληνικής φυλής”.**


Σαν σήμερα, στις 8 Μαΐου 1945 διαλύθηκαν και τα Τάγματα Εφόδου του Χίτλερ! Είναι στο χέρι μας σήμερα, να διαλύσουμε (ειρηνικά και χωρίς βία), τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα και σε όλη την Ελλάδα. Πως; Με το να τους καταστήσουμε ανεπιθύμητους! Τη συμβουλή μας τη δίνει ένα Γερμανός παπάς!

Ο πάστορας Martin Niemöller φυλακίστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης από τους ναζιστές)
«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…»! Η επικράτηση της ανθρωπιάς ενάντια στο ναζισμό είναι στα χέρια μας!

*Βλ. περισσότερα - Τα ναζιστικά Τάγματα Εφόδου του Χίτλερ : https://www.sansimera.gr/articles/995

**Βλ. περισσότερα – Τα ναζιστικά Τάγματα της Χρυσής Αυγής Σαλαμίνας (Η Χρυσή Αυγή πιστή στις ναζιστικές πρακτικές της ευγονικής) : https://jailgoldendawn.com/2015/04/19/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B1/


-->