Αλλού το θαύμα και... αλλού η ασυνέπεια

Με την παροιμία "αλλού το όνειρο και αλλού το θαύμα" το ενημερωτικό site των Κυκλάδων oinoi.gr "υποδέχτηκε" το «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΡΟΥΦΑΣ» το οποίο θα εκτελεί καθημερινά το δρομολόγιο Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο. Βέβαια δε μπορούμε να πούμε ότι την χαρά των ανθρώπων της Σικίνου και της Φολεγάνδρου συμμερίζονται και οι Σαλαμίνιοι  που καθημερινά χρησιμοποιούν την γραμμή Παλούκια- Καματερό- Πειραιάς για τις μετακινήσεις τους καθώς τα δρομολόγια μειώθηκαν για του μήνες που ακολουθούν.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη γραμμή "κρεμάει" όσους την προτιμούν. Ενδεικτικά να σας θυμίσω ότι τον Απρίλιο του 2012 τα πλοιάρια που εκτελούσαν την συγκεκριμένη γραμμή, ναυλώθηκαν από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο που είχε καταπλεύσει στον Πειραιά, με σκοπό  να μεταφέρουν τους πολυάριθμους Αμερικανούς που θέλανε να επισκεφτούν την Αθήνα και τον Πειραιά. (δείτε την σχετική ανάρτηση με τίτλο "καλώς ήρθε το δολάριο"). Χωρίς κανέναν δισταγμό και χωρίς κανένα ηθικό δίλημμα απέναντι σε  αυτούς που τους στηρίζουν καθημερινά, οι ιδιοκτήτες των πλοίων εγκατέλειψαν τότε την γραμμή για τρεις μέρες και έτρεξαν στα δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι κυρίως ηθικό αφού κάθε επιχειρηματίας αποσκοπεί στην αύξηση των κερδών του και έχει το νόμιμο δικαίωμα να ναυτολογεί τα πλοία του όπου κρίνει ότι τον συμφέρει. Ίσως θα ήταν θέμα της πολιτείας να δίνει κίνητρο ή να μην επιτρέπει ανά εξάμηνο να αλλάζουν γραμμή ιδίως σε περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος αλλά όπως χαρακτηριστικά λέει ο τίτλος του βιβλίου ενός γνωστού Έλληνα δημοσιογράφου "είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε" ή ακόμα πιο εύστοχα όπως το είχε θέσει ένας πρώην πολιτευτής "το νόμιμο είναι και ηθικό".



Το ρεπορτάζ του Oinoi.gr
Στη Σίκινο κατέφτασε σήμερα το πρωί το 25μέτρο σκάφος «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΡΟΥΦΑΣ» το οποίο θα εκτελεί καθημερινά το δρομολόγιο Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο. 

 Στην προβλήτα υποδέχθηκαν το πλήρωμα του σκάφους,ο Δήμαρχος Σικίνου κ.Μαράκης, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους πρόσφερε δώρα. Είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον κ. Βασίλη Κρουστάλλη στον οποίο ζήτησε αν μπορούν να ορίσουν την αναχώρηση του «ΜΠΡΟΥΦΑΣ» από την Ίο αμέσως  μετά τον κατάπλου του Highspeed στο λιμάνι αυτής. Αν αυτό πραγματοποιηθεί η Σίκινος θα απέχει από τον Πειραιά 4,5 ώρες. 


Ο κ. Μαράκης ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες του σκάφους γί´αυτό το δρομολόγιο που επέλεξαν να κάνουν, τους είπε ότι είναι μια ανάσα για τον τουρισμό του νησιού και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.


 Παρά το αιφνιδιαστικό της έλευσης του «ΜΠΡΟΥΦΑΣ», οποίος έκανε αναγνωριστικό δρομολόγιο για σήμερα, το υποδέχθηκαν αρκετοί Σικινιώτες. Το παρόν έδωσε και ο ιδιοκτήτης του Οινοποιείου κ. Μάναλης ο οποίος δήλωσε “Μεγάλη ευκολία για την Σίκινο η δρομολόγηση του «ΜΠΡΟΥΦΑΣ». Θα αναπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Κρητικάκη”.


 Ο εφοπλιστής κ. Γιώργος Κρουστάλλης σε επικοινωνία που είχε με το oinoi.gr δήλωσε:


“Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Μαράκη και τους κατοίκους της Σικίνου για την υποδοχή τους”.Ελπίζουμε ότι θα συνδράμουμε με τον καλύτερο τρόπο στην ανάπτυξη του τουρισμού των 3 νησιών των Ίου, Σικίνου και Φολεγάνδρου.”